Overslaan naar content

Klantadviseur Zorgkantoor

Op locatie
  • Deventer, Overijssel, Nederland
€ 2.406 - € 3.349 per maandZorgkantoor

Functieomschrijving

Klantadviseur Zorgkantoor (24-28 uur per week)

Salland Zorgkantoor


Ben jij de klantadviseur Zorgkantoor die werk wil doen dat ertoe doet? Ben jij op zoek naar een baan met een divers takenpakket, waarbij elke dag weer anders is? Ben je mens- en resultaatgericht en kom je goed tot jouw recht in een veelzijdige functie? Dan zoeken wij jou!


Werk dat ertoe doet

Wij zijn een kleine Sallandse zorgverzekeraar en zorgkantoor, maar voelen ons vooral onderdeel van de zorg. We willen een herkenbare en actieve bijdrage leveren aan het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg. We staan middenin de samenleving, weten wat er speelt en hebben een goede band met zorgaanbieders en partners.


Salland Zorgkantoor is ervoor verantwoordelijk dat iedereen in de regio Salland met een indicatie voor de Wet Langdurige zorg (Wlz), de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Dat kan zijn in de eigen woning of bij een zorgaanbieder. Het zorgkantoor sluit contracten met zorgaanbieders van gehandicaptenzorg, verpleeghuiszorg en geestelijke gezondheidszorg en maakt afspraken over kwaliteit van zorg en welke zorg zij kunnen leveren. Dat kan zorg in de eigen woning zijn of bij een zorgaanbieder. Kan iemand niet direct terecht bij een aanbieder die de voorkeur heeft? Dan regelt het zorgkantoor samen met de aanbieder een tijdelijk passend alternatief of een crisisplek als dat nodig is. Wanneer iemand de zorg zelf wil regelen met een persoonsgebonden budget (pgb), dan kan het zorgkantoor een pgb toekennen. Salland Zorgkantoor is onderdeel van Salland Zorgverzekeraar en werkt in opdracht van de Nederlandse overheid.


Wat ga je doen als klantadviseur Zorgkantoor?

Mensen met een Wlz-indicatie hebben een intensieve zorgvraag, die vraagt om passende zorg. Wij helpen ze hierbij. De functie die jij gaat vervullen kent drie belangrijke onderdelen. Om te beginnen ben jij binnen het zorgkantoor de schakel tussen de (toekomstige) cliënt, zijn/haar naasten en de zorgaanbieder. Daardoor heb jij veelvuldig contact met de cliënt (en zijn naasten) en/of zorgaanbieder waarin je proactief advies- en bemiddelingsgesprekken voert en informatie verstrekt. Hierdoor ontstaat een goed beeld over de wensen van de cliënt en welke zorg passend is. Hierbij gaat het over Zorg In Natura of PGB of een combinatie van beide. Verder draag jij zorg voor de informatieverstrekking aan zorgaanbieders over de juiste procedures binnen de Wlz. Denk aan het organiseren van inspirerende workshops met onze aanbieders. Tot slot ben je verantwoordelijk voor correcte registraties en toewijzingen in het i-Wlz automatiseringssysteem. Hiermee zorg jij, samen met jouw collega’s, ervoor dat onze zorgvragers in de regio de juiste zorg gaan maar ook blijven ontvangen.


Salland Zorgkantoor bestaat uit ongeveer 25 collega’s van verschillende afdelingen. Er heerst een informele sfeer waar alle collega’s in een hecht teamverband samenwerken. Jij komt te werken in het team Klantadvies

Vereisten

Wat maakt jou de persoon die wij zoeken?

Je hebt ervaring in het zorglandschap of ervaring in het organiseren van zorg. Contact met zorgaanbieders en met cliënten spreekt je aan. Dit omvat niet alleen telefonisch contact, maar ook het gezamenlijk bezoeken van zorglocaties met je collega's. Hierdoor ben je in staat om de sfeer binnen de zorgaanbieders over te brengen tijdens de zorgbemiddelingsgesprekken.

Verder beschik je over:

  • Minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Kennis van het domein Zorg (Wlz) is een sterke pré
  • Ervaring met klantcontact
  • Goed cijfermatig inzicht en affiniteit met analysetools zoals bijvoorbeeld Excel;
  • Enthousiasme en betrokkenheid.

Jouw plus: je bent communicatief sterk en to-the-point, blijft rustig als je snel moet schakelen, klantvriendelijk, maakt indruk met je besluitvaardigheid en flexibiliteit en je bent analytisch ingesteld. Ben je ook nog eens iemand die in staat is zelfstandig te werken, maar ook je collega’s bij kan staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wat wij bieden

Je start bij ons met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het gaat om een functie voor 24 - 28 uren per week ingeschaald in schaal 7 conform de CAO Zorgverzekeraars. Dit is een bruto maandsalaris van maximaal €3.349,- bruto per maand o.b.v. 34 uren.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan goed. Zo kennen we bijvoorbeeld een 13e maand en 8% vakantiegeld. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt gebruikmaken van het online opleidingsplatform GoodHabitz en we bieden activiteiten aan waardoor je fit en vitaal blijft.


Ben jij enthousiast geworden?

Ben jij enthousiast geworden? Solliciteer dan snel op deze functie. Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Ingrid Schouw (Manager Salland Zorgkantoor) op 06-86880256.


Een screening maakt onderdeel uit van de procedure.

Op www.zorgkantoormiddenijssel.nl lees je meer over ons Zorgkantoor.

of