Overslaan naar content

Beleidsadviseur Wlz & Kortdurende Zorg (34 uur)

Hybride
  • Deventer, Overijssel, Nederland
€ 5.112 per maandBeleid & Innovatie en zorginhoudelijke & medisch advies

Functieomschrijving

Beleidsadviseur Wlz & Kortdurende Zorg (34 uur)

Ben jij onze ondernemende Beleidsadviseur Wlz & Kortdurende Zorg die sterk is in het vertalen van ontwikkelingen naar beleid? Heb je een sterke visie, ben je analytisch sterk en wil je graag een mooie bijdrage leveren aan onze bijna 200.000 verzekerden en aan ons als Sallandse Zorgverzekeraar? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Salland Zorgverzekeraar heeft grote ambities. Die hebben we vertaald naar een strategie waar we volop aan werken en waarbij het hoogste doel is om relevant te blijven voor onze verzekerden. Jij levert daar als Beleidsadviseur Wlz & Kortdurende Zorg samen met jouw collega’s een belangrijke bijdrage aan.


Wat je gaat doen als Beleidsadviseur Wlz & Kortdurende Zorg bij Salland Zorgverzekeraar?

De kortdurende zorg is volop in beweging. Steeds vaker is er tijdelijk extra of andere zorg nodig. In de functie van beleidsadviseur met o.a. aandachtsgebied kortdurende zorg, ben je verantwoordelijk voor het opstellen en door ontwikkelen van het (zorginkoop)beleid rondom Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ), Eerstelijnsverblijf (ELV) en Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen (GZSP). Maar deze functie is nog breder. Je bent namelijk ook verantwoordelijk voor de beleidsmatige kant van het dossier Meerzorg, de GGZ en Innovatie in de Wlz. Een uitdagende job dus, met veel verschillende verantwoordelijkheden.


Het ontwikkelen van het beleid doe je samen met collega’s van andere zorgsoorten. Je werkt op het snijvlak van de 2e lijn, 1e lijn, WMO en Wlz, waarin goede samenwerking met de collega's huisartsenzorg, wijkverpleging en Wlz essentieel is.


Jouw rol is het volgen én beïnvloeden van landelijke ontwikkelingen, die je vervolgens combineert met de regionale ontwikkelingen en vertaalt naar het (zorginkoop)beleid, vooral om daarmee impact te maken in de regio Midden IJssel. Daarnaast heb je veelvuldig contact met onder andere Zorgverzekeraars Nederland, NZa en de brancheverenigingen. De beleidsadviseur is hierbij de spin in het web die de buitenwereld verbindt met de binnenwereld.


Jouw kerntaken zijn het:

  • opstellen en ontwikkelen van het (zorginkoop)beleid kortdurende zorg, GGZ in de Wlz en Innovatie inclusief de daarbij horende werkzaamheden zoals opstellen van overeenkomsten en afstemmen met diverse collega’s binnen de organisatie;
  • borgen van de beleidsmatige kant van het dossier Meerzorg, o.a. door deelname aan de ZN-werkgroep Meerzorg ;
  • aanjagen en initiëren van vernieuwingen;
  • afstemmen van het beleid met collega beleidsadviseurs, hiermee bewaken van samenhang en daar waar mogelijk vormgeven van domein overstijgende samenwerking;
  • onderhouden van een relevant netwerk met landelijke stakeholders, waaronder patiëntorganisaties, overheid, toezichthouders, zorgaanbieders en branche- en beroepsverenigingen, waaronder deelnemen aan de werkgroep kortdurende zorg van ZN.

Je komt te werken in het team Beleid & Innovatie binnen Salland Zorgverzekeraar. Je rapporteert aan de manager Beleid & Innovatie en werkt samen in een team van 7 adviseurs en 2 programmamanagers. Het is een betrokken, hardwerkend en ambitieus team waar ook lol wordt gemaakt met elkaar.

Vereisten

Wat maakt jou de persoon die wij zoeken?

Belangrijk dat je een beroep kunt doen op je analytisch vermogen, waarmee je ontwikkelingen kunt vertalen in beleidsvoorstellen. Je bent ondernemend en signaleert tijdig als er iets speelt en gaat daar adequaat mee om. Je bent inhoudelijk op de hoogte van ontwikkelingen zoals het IZA, GALA en WOZO en weet deze te vertalen naar beleid. Je hebt een duidelijke visie op de toekomstige positionering van de kortdurende zorg en de inkooptactiek die nodig is om m.n. in onze regio’s gestelde doelen te behalen. Je mening hierover kan je constructief uitdragen en beargumenteren.


Is het beleid eenmaal gevormd, dan zorg je ervoor dat dit op de juiste wijze wordt geïmplementeerd en ben je coördinator en bewaker van het proces. Je bent overtuigend, enthousiast, hebt oog voor het belang van onze leden en begrijpt de organisatorische verhoudingen in een organisatie. Als beleidsadviseur heb jij daarnaast:

  • Minimaal een HBO+/WO werk- en denkniveau;
  • Een aantal jaren relevante werkervaring als beleidsadviseur bij een zorgverzekeraar, zorgaanbieder, bij een Gemeente of in het sociaal domein;
  • Kennis van de Meerzorg. GGZ Wlz en Zorginkoop is een pré;
  • ervaring met het opstellen en schrijven van beleidsstukken


Wat wij bieden

Je start bij ons met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Het gaat om een functie, ingeschaald in schaal 10 conform de CAO Zorgverzekeraars. Dit is een bruto maandsalaris van maximaal €5.112,- per maand o.b.v. 34 uren.

Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan goed. Zo kennen we bijvoorbeeld een 13e maand, kom je in aanmerking voor korting op jouw zorgverzekering, zijn je werktijden flexibel en werken we hybride. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling, zo kun je o.a. gebruikmaken van het online opleidingsplatform GoodHabitz.


Ben je enthousiast geworden?

Reageer dan snel met jouw cv en korte motivatie! Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Pieter Degen (Manager Beleid & Innovatie) te bereiken op 06-53456468 of Jeroen Jansen (corporate recruiter) en te bereiken op 06-13246874.


Een pre-employment screening maakt deel uit van de procedure. Ook een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

of