Skip to content

Financial controller/ analist

Deventer, Overijssel, NederlandFinance

Functieomschrijving

Ben jij een ambitieuze financial die de complexiteit niet schuwt en werk wil doen dat ertoe doet? Ben je energiek, daadkrachtig en wil je graag een mooie bijdrage leveren aan onze 200.000 verzekerden en aan ons als Sallandse Zorgverzekeraar? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Werk dat ertoe doet

Salland Zorgverzekeraar heeft grote ambities. Die hebben we vertaald naar een strategie waar we volop aan werken en waarbij het hoogste doel is om relevant te blijven voor onze verzekerden. Jij levert daar een belangrijke bijdrage aan.


Wat je gaat doen als financial controller 
bij Salland Zorgverzekeraar?

Je levert een bijdrage aan de monitoring van het financiële beleid en de (financiële) producten die hieruit voortvloeien. Samen met jouw collega’s zorg jij voor managementinformatie, periodieke verantwoordingsverslagen aan stakeholders en toezichthouders en doe je onderzoeken op basis van data-analyse. Jouw werkzaamheden bepaal je in overleg met het team, waarbij jouw (kennis-)ontwikkeling een belangrijke pijler is.

De afdeling Finance bestaat uit het team financial control, de financiële administratie en de debiteurenadministratie (totaal 10 personen). Jij komt in het team financial control bestaande uit drie andere financial controllers / analisten. Een gedreven en betrokken team waar je intensief mee samen zal werken. Verder beschikt het team over veel kennis en ervaring waar jij als finance professional veel van kunt leren. Uiteraard staan zij ook open voor jouw bijdrage en vinden humor en onderling werkplezier erg belangrijk.

Verder draag je bij aan: 

 • een betrouwbare en juiste financiële administratie die voldoet aan de verslaglegginstandaarden van Solvency II en Dutch Gaap;
 • het opleveren van de zowel interne als externe periodieke verantwoordingsrapportages m.b.t. de ZVW en Wlz;
 • het opstellen en ontwikkelen van stuurinformatie voor de organisatie m.b.t. de ZVW en Wlz;
 • het opleveren van controledossiers voor de accountant ten aanzien van jaarverslagen en overige verantwoordingen;
 • het implementeren van nieuwe wet- en regelgeving die impact hebben op de wijze van rapporteren;
 • het opstellen van wettelijk verplichte bestandsaanleveringen;
 • het maken van analyses en prognoses in het kader van de risicoverevening en de ontwikkeling van de zorgkosten;
 • de totstandkoming van de zorgpremies voor onze verzekerden.

Vereisten

Wat maakt jou de persoon die wij zoeken?

We zijn op zoek naar een gedreven en energieke financial controller / analist met grote affiniteit met data- en data-analyse. Je voelt je thuis in een complexe en dynamische omgeving die aan verandering onderhevig is. Je wilt je graag verder ontwikkelen in de rol van financial controller/ analist.

Verder vragen wij van jou:

 • Een WO werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde financiële opleiding;
 • Kennis van en/of achtergrond in de verzekeringssector is een pré;
 • Minimaal enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare (financiële) functie;
 • Vaardig met (financiële) informatiesystemen, databases en BI-systemen;
 • Beheersen van een programmeertaal zoals R, Python of SQL is een pré, maar zeker geen vereiste;
 • Je bent proactief, hebt overzicht en ziet complexiteit als een uitdaging;
 • Je bent analytisch sterk, kritisch, leergierig en vindt het leuk om samen te werken.

Wat wij bieden

Je start bij ons met een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. Inschaling (CAO zorgverzekeraars) geschiedt op basis van kennis en ervaring en is marktconform. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn meer dan goed. Zo kennen we bijvoorbeeld een 13e maand, zijn je werktijden flexibel en behoort zowel thuiswerken als op kantoor tot de mogelijkheden. We investeren graag in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt gebruikmaken van het online opleidingsplatform GoodHabitz en we bieden activiteiten aan waardoor je fit en vitaal blijft.


Ben je enthousiast geworden?

Reageer dan snel op deze vacature! Wil je liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Jeroen Jansen (corporate recruiter). Jeroen is te bereiken op 06-13246874.


Een pre-employment screening en eventueel assessment maakt deel uit van de procedure. 

of